Wilhelm Schüssler, een Duitse homeopaat en biochemicus, ontwikkelde in de 19e eeuw de theorie van biochemische Schüsslerzouten. Deze celzouten brengen essentiële mineralen in het lichaam in balans door aanvullen of verdelen en daarmee helpen ze bij het behouden van de gezondheid. Een van de bekendste toepassingen van Schüsslerzouten is de “Hete 7”, een specifieke bereiding van het bekende Magnesium phosphoricum celzout dat op een bijzondere manier wordt gebruikt. In deze blog bespreken we wat de Hete 7 precies is en hoe je deze bereid.
Ingrediënten Hete 7
De Hete 7 is een speciale bereiding van het Schüsslerzout nummer 7, Magnesium phosphoricum (Magnesiumfosfaat). De Hete 7 verwijst naar een manier om dit celzout te gebruiken door het op te lossen in heet water, wat de opname en doelgerichtheid ervan zou helpen vergroten.
Voor de bereiding van de Hete 7 heb je nodig:
– 10 tabletten Magnesium phosphoricum (Schüsslerzout nr. 7)
– Een kop heet, maar niet kokend water
De bereiding is eenvoudig: los de 10 tabletten op in een kop heet water, laat rustig oplossen en drink het mengsel dan langzaam op, bij voorkeur in kleine slokjes even in de mond houden voor het doorslikken.
Hoe ondersteunt de Hete 7?
Magnesium phosphoricum is een lichaamseigen belangrijk mineraal(verbinding) in het lichaam en wordt door de toevoeging van warmte energie nog beter inzetbaar bij bepaalde processen.
Hete 7: Gebruik
– Frequentie: Gebruik de Hete 7 niet te vaak achter elkaar.
Lees altijd de bijsluiter of de aanwijzingen op de verpakking goed door voor gebruik
– Allergieën / Overgevoeligheid: Controleer vooraf of je gevoelig bent voor een van de bestanddelen van de tabletten. Als u bijvoorbeeld lactose intolerant bent of overgevoelig erop reageert dan is deze bereiding minder geschikt en kunt u beter het lactose verminder advies aanhouden. [link naar blog 3, doorverwijzing naar maken]
Magnesium functie in lichaam:
Magnesium is in het lichaam betrokken bij de volgende processen: de functie van de spieren (in ontspannen toestand) en de zenuwen. Maar ook bij bepaalde processen in de bot opbouw, darmfunctie, energiehuishouding en stofwisseling.