Wat zijn Schüsslerzouten?

Schüsslerzouten van TS Health voor balans in de cellen. 

Dr. Wilhelm Schüssler

Schüssler was een Duitse homeopaat en leefde van 1821-1898. Hij kwam uit Oldenburg (Duitsland) en hij werkte aan een geneeswijze die de cellen gezond en functioneel houdt. Hij kwam hierbij tot de conclusie dat iedere lichaamscel bepaalde behoeften heeft aan zeer specifieke voedingsstoffen in een specifieke vorm. Deze voedingsstoffen herkende men als mineraalstoffen of ‘levenszouten’.

Schüssler bewees dat bepaalde mineralen (mineraalzouten) voor de behoeften van de cellen bijzonder belangrijk zijn. Hij koos in eerste instantie 12 mineraalzouten. De 12 basis mineraalzouten van Schüssler hebben een celregulerende en opbouwende functie. Hij onderzocht vervolgens in welke vorm de cellen deze mineraalzouten het beste kunnen opnemen en verwerken. Deze zouten kwamen bekend te staan als de Schüsslerzouten . In een later stadium werden hier nog eens 15 zouten aan toegevoegd zodat er nu 27 Schüsslerzouten beschikbaar zijn.

De kleurrijke Schüsslerzouten van TS Health

Ieder van ons heeft een ander dagelijks leven en dus een andere behoefte aan mineralen.

Onze Schüsslerzouten – gemakkelijk te herkennen aan de grote gekleurde cijfers op de verpakking – zijn kleurrijk en net zo divers als het leven. En dankzij het Schüsslerzouten assortiment is er voor iedereen een passende doseringsvorm in de vorm van tabletten of crème.

Waarom Pflüger als leverancier van onze Schüsslerzouten

Pflüger staat al 75 jaar voor hoogwaardige Schüsslerzouten en bewezen homeopathische geneesmiddelen voor natuurlijke genezing. De wortels van het familiebedrijf liggen in een kleine natuurgeneeskundige praktijk die werd geleid door de grootvader van de huidige eigenaar, Horst Pflüger.

Tegenwoordig is Pflüger een succesvol middelgroot bedrijf met 130 medewerkers, dat traditie en vooruitgang combineert.

Pflüger stelt de hoogste eisen aan de kwaliteit en veiligheid van hun homeopathische geneesmiddelen en Schüsslerzouten, die indruk maken met het label “made in Germany”.

De manier van ondernemen is bewust in harmonie met mens, natuur en milieu.

Verantwoord gebruik van hulpbronnen

Een oplettend en zorgvuldig gebruik van middelen en bronnen is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Pflüger. Ze werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe benaderingen die het milieu ten goede komen.

In 2014 hebben ze zichzelf geëngageerde doelen gesteld voor het optimaliseren van de milieu- en arbeidsveiligheid, evenals het gebruik van grondstoffen en energie. Tijdens de gehele productie gebruikt Pflüger alleen materialen die herbruikbaar zijn of gerecycled kunnen worden.

Een voorbeeldberekening van de CO2-uitstoot voor onze monoplastische verpakkingen van 400 stuks overtuigde met een aanzienlijk lagere CO2-waarde vergeleken met glazen verpakkingen.

Pflüger geeft ook een duidelijk signaal af voor de bescherming van het milieu met geothermische energie, zonnecellen voor de behandeling van warm water en fotovoltaïsche zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit.

Dat maakte de weg vrij voor hun certificering als “ÖKOPROFIT”-bedrijf in 2015. Het kernelement van ÖKOPROFIT is het gebruik van innovatieve technologieën om het verbruik van hulpbronnen te verminderen. In 2018 werd Pflüger opnieuw gecertificeerd, waarmee wordt bewezen dat ze Milieu- en efficiëntiemaatregelen continue aanwenden in de bedrijfsvoering. 

Verpakkingsmateriaal bij Pflüger

Van de verpakkingen wordt veel verwacht om te voldoen aan de speciale eisen die gesteld worden aan geneesmiddelen enerzijds en anderzijds moeten ze ervoor zorgen dat ze goed beschermd bij u terechtkomen. Pflüger gebruikt glas, plastic en papier. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, die ze zorgvuldig vergelijken.

Een medicijnpotje kun je zo vaak recyclen als je wilt, maar dit kost wel veel water en energie. Omdat een verantwoord gebruik van hulpbronnen voor ons belangrijk is, gebruikt Pflüger glazen verpakkingen alleen voor de 100 tabletten, bolletjes en druppels in verpakkingsgrootte.

Plastic is onbreekbaar, gemakkelijker te transporteren en veroorzaakt een lagere CO2-uitstoot. Pflüger gebruikt het voor de grotere hoeveelheden tabletten. Het plastic dat gebruikt wordt (polypropyleen) is aantoonbaar milieuvriendelijker dan glas, kan worden gescheiden van plastic afval en kan met weinig energie 100 procent worden gerecycled.

Een goede verpakking beschermt de kwaliteit van de medicatie tot aan de patiënt en tijdens de bruikbaarheid ervan. Productbescherming is dus ook milieubescherming.

Help ons en sorteer uw afval verantwoord. Bij het kiezen van geschikte verpakkingsmaterialen zijn we ervan overtuigd dat we rekening houden met ecologie en de bescherming van hulpbronnen.