Veelgestelde vragen

In de boekhandel zijn diverse boekwerken te vinden over de zouten van Schüssler. Eén van de boeken die een complete verhandeling geeft is het boek “In balans met Schüsslerzouten” verkrijgbaar onder het ISBN Nummer 987-94-6015-052-4. Een ander boek is “Actief met Schüsslerzouten” verkrijgbaar onder het ISBN Nummer 978-94-6015-147– 7. 

U kunt  eenvoudig een therapeut bij u in de buurt vinden op de website www.celzouttherapeuten.nl.

Over het algemeen kun je zeggen dat acute klachten het effect sneller te merken is dan bij klachten die wat langer aanhouden. Doordat de zouten door het mondslijmvlies snel worden opgenomen, zijn ze ook snel op de plek van bestemming

Er zijn geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend

Ja, als je zwanger bent kun je gerust Schüsslerzouten gebruiken. Hou je wel aan de dosering op de verpakking. Als je twijfelt, raadpleeg dan een arts of verloskundige.

Schüsslerzouten zijn mineralen die van nature voorkomen in het menselijk lichaam, ze worden ook wel anorganische zouten genoemd. De hoeveelheden zijn zo afgestemd dat ze makkelijk kunnen worden opgenomen door de cellen.

Ja dat kan. Je kunt om te beginnen je inname van tabletten over de dag verspreiden om de hoeveelheid lactose per keer te verlagen.  Een andere mogelijkheid is de tabletten in koud water op te lossen en te filteren (bijvoorbeeld door een koffiefilter). De mineralen lossen op in water, het witte dat je overhoudt is de lactose.

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder therapeutische indicaties, die worden toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Lees voor gebruik de bijsluiter.